Metuk Ulau Underground Voices

Metuk Ulau Underground Voices
Official Logo for M.U.U.V.

Sunday, September 18, 2011

MAJALAH KARISMA - ISU NO. 17 BAGI BULAN SEPTEMBER 2011 (FRONT COVER : WORMROT - TAKLUKI DUNIA!)

Metuk Ulau Underground Voices sekali lagi mengetengahkan Majalah Ekstrim Metal negara iaitu KARISMA isu ke-17 untuk bulan September 2011. Apa yang istimewa tentang isu kali ialah semestinya tentang WORMROT! Sebuah band Grindcore dari Singapura yang semakin mendapat tempat di dunia muzik berat antarabangsa. Artikel tentang band ini boleh dibaca pada mukasurat 18 pada majalah ini, informasi yang padat serta informatif disediakan untuk tatapan pembaca. Aku yang juga peminat band ini juga merasakan Wormrot seharusnya diberi penghormatan dalam majalah ini (melalui coverage meluas tentang info band serta aktivti2 tour yang terkini Wormrot). Wormrot yang mengukir sejarah sebagai band Asia pertama di bawah naungan Earache Record (UK) ini amat istimewa sekali kerana masih memperjuangkan genre muzik Blast-Crust-Old School-Grindcore. Genre sedemikian jarang diketengahkan dalam scene muzik berat pada era yang mutakhir ini.

Pada isu kali ini juga dimuatkan beberapa ruangan baru seperti ruangan Gila Gadjet yang menceritakan tentang produk2 IT serta elektronik terkini serta terlaris di pasaran seperti Tablet PC dan Smartphone. Ruangan Bahasa Inggeris pula mengetengahkan artikel tentang band Folk Metal terkenal iaitu Eluveitie! Ruangan review konsert/gig pula difokuskan kepada event seperti Ramli Sarip Live at Hard Rock Cafe, Konsert Loudness Live in Malaysia dan Ipoh Loudblast Anthem 3!

Kepada yang berminat untuk mendapatkan majalah Karisma isu ini, sila ke kedai Syarikat Perniagaan Melayu (jika anda berada di Bintulu, Sarawak) atau hubungi saya di talian 013-8090845 (Adi Herman)

Harga masih lagi RM10.50 (Sila tambah RM5 untuk belanja pos jika anda dari luar kawasan Bintulu)

Berikut merupakan muzk video Wormrot yang bertajuk BORN STUPID (A LITTLE MORE COMPETITION) diambil dari album pertama mereka yang berjudul ABUSE!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...